Posiadłość położona na zachód od Saint-Emilion, graniczącej z Pomerolem, jest wspaniałym miejscem do uprawy winorośli. Początki sięgają II wieku naszej ery i rodziny FIGEACUS, która nadała osadzie nazwę.
Styl | wytrawne |
Kolor | czerwone |
Rocznik | 2013 |
Kraj | Francja |
Region | Bordeaux |
Apelacja | Grand Cru Classé de Saint-Emilion ( B ) |
Szczepy | Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot |
Format | 0,75 L |
Winnica | Château Figeac |
Savoir-faire praktykowany w uprawie wina FIGEAC został opracowany z połączenia tradycji i innowacji, wspartych metodami naukowymi. Od lat pięćdziesiątych uprawa winorośli FIGEAC jest przyjazna dla środowiska i oparta na uważnej obserwacji winorośli oraz na badaniach przeprowadzonych przy użyciu najnowszych technik. Metody te są praktykowane przez cały zespół winiarzy, którzy jako rzemieślnicy wina obserwują ponad 240 000 winorośli z najwyższą starannością, aby zapewnić produkcję najlepszych możliwych winogron, co jest warunkiem koniecznym do wytworzenia wspaniałego wina. Ci rzemieślnicy zajmujący się winem zachowują tę samą staranność i precyzję w piwnicach, aby zachować charakterystyczny styl wina FIGEAC. Aby wydobyć to, co najlepsze w każdym roczniku, przyjmuje się indywidualne podejście, zapewniające, że złożoność terroir jest wyraźnie wyrażona w winie. Zespoły pracujące w winnicach i piwnicach funkcjonują wspólnie, dzieląc wspólną pasję i jeden cel: osiągnięcie wyjątkowego wina z każdym rocznikiem.
Zbiór idealnie dojrzałych winogron umożliwia starzenie win CHATEAU FIGEAC w nowych dębowych beczkach z francuskiego dębu. Beczki, w których wino leżakuje pochodzą od 8 różnych bednarzy i są specjalnie zaprojektowane dla FIGEAC zgodnie z konkretnym zastosowaniem.
Gleby mają wyjątkowy potencjał uprawy winorośli, co wyjaśnia i uzasadnia unikalny skład winogron oraz równowagę trzech głównych odmian winogron - Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon - które są wyjątkowe w regionie Bordeaux.
Strona jest przeznaczona dla pełnoletnich użytkowników.
Czy masz ukończone 18 lat?