Botrosecco ma kolor rubinowy. W nosie bogate i intensywne z nutami dojrzałych jagód, malin i jeżyn; aromaty dzikiej mięty i eukaliptusa łączą się z pikantnymi nutami białego pieprzu, które dopełniają jego aromatyczny profil. Podniebienie jest sycące, pikantne z polerowanymi taninami i trwałym finiszem świeżych owoców i kakao.
Styl | wytrawne |
Kolor | czerwone |
Rocznik | 2016 |
Kraj | Włochy |
Region | Toskania |
Apelacja | DOC Maremma Toscana |
Szczepy | Cabernet Sauvignon, Cabernet Frnac |
Format | 1,5 L |
Winnica | Fattoria Le Mortelle |
Posiadłość Mortelle znajduje się w samym sercu Maremma w Toskanii, w pobliżu miasta Castiglione della Pescaia, położonej w niezwykłej i fascynującej pozycji, zarówno ze względu na niezrównane piękno tego terytorium, jak i jego dziedzictwo historyczne i kulturę. Rodzina Antinori była częścią tego terytorium od pokoleń. Dowód własności gruntów na tym obszarze jest udokumentowany aktem własności z 1863 r. W dokumencie stwierdza się, że należą one do jednej z najlepszych winnic na tym terenie, Poggio Franco, wraz z innymi działkami. Od 1999 roku, kiedy nieruchomość została zakupiona, rodzina poświęciła swoje wysiłki ulepszeniu winnic i budowie nowej winnicy, wierząc, że obszar ten, powoli wyłaniający się na włoskim horyzoncie winiarskim, ma ogromny potencjał do produkcji wysokiej jakości win. Odmiany uprawiane na tym obszarze mogą w pełni wyrazić swoje własne cechy, a także wyjątkowe walory terroir. Botrosecco jest wytwarzane z mieszanki Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, intrygującego, zdecydowanego wina o doskonałej równowadze, wyrażającej wyjątkowe cechy terytorium Maremmy.
Strona jest przeznaczona dla pełnoletnich użytkowników.
Czy masz ukończone 18 lat?