Cabernet Sauvignon ma aromaty jeżyny i słodkiego dębu, które prowadzą do bogatego, ale uporządkowanego podniebienia ze smakami czarnej wiśni, jagód i nutami wanilii. Bogate taniny i pełne ciało w przepięknej fuzji. Wino dojrzewało w amerykańskim oraz francuskim dębie, przez 8 miesięcy.
Styl | wytrawne |
Kolor | czerwone |
Rocznik | 2018 |
Kraj | USA |
Region | Kalifornia |
Apelacja | California |
Szczepy | Cabernet Sauvignon |
Format | 0,75 L |
Winnica | Carmel Road |
W głębi lądu, z surowego wybrzeża Monterey, ale wciąż bezpośrednio na ścieżce nieubłaganego wpływu oceanu, "Carmel Road Winery" tworzy tętniące życiem Chardonnay, Pinot Noir i Cabernet Sauvignon, które oddają istotę tego niezwykłego regionu i nadmorskich winnic Kalifornii. Przyciągnęło ich tam dwie dekady temu, zwabieni połączeniem chłodnych, mglistych nocy i ciepłych, słonecznych dni, w których owoce dojrzewają do perfekcji. Monterey jest obecnie uważane za jeden z najlepszych regionów uprawnych w Kalifornii. Winnice uprawiane w sposób zrównoważony rozciągają się na smaganych wiatrem równinach, gdzie morski klimat i dobrze osuszone, aluwialne gleby żwirowe dają bardzo wyraziste wina. Pierwszy rocznik win Carmel Road został wydany w 1999 roku. Istnieje boczna droga, która ciągnie się od miasta Carmel nad morzem, przecina Arroyo Seco i malownicze szczeliny na wzgórzach Santa Lucia, łącząc śródlądowy region uprawy z oceanem. Ten kręty szlak był inspiracją dla nazwy "Carmel Road".
Strona jest przeznaczona dla pełnoletnich użytkowników.
Czy masz ukończone 18 lat?