WineCenter - zapraszamy do naszego salonu w Szczecinie.
Château Pajzos Aszu Essencia Zobacz większe

Château Pajzos Aszu Essencia

Kolor w odcieniu głębokiego złota. W nosie bardzo złożone aromaty świeżych moreli, miodu, kwaskowych cukierków, które towarzyszą nutom kandyzowanego imbiru i herbaty Earl Grey. Na podniebieniu soczyste i pełne, z nutami tarty morelowej, białej brzoskwini i cytryny, uzupełnione aromatami kardamonu. Świetna równowaga na długim, kremowym finiszu

Więcej szczegółów

Cena po zalogowaniu

  • Wysyłka tego samego dnia
  • Darmowa dostawa od 500zł
  • Gwarancja najwyższej jakości win
Masz pytanie? Zadzwoń!
Telefon +48 882 190 130
+48 602 499 960
Godziny pracy infolini Pon. - So.: 10:00 -18:00

Napisz do nas

Email: pkalinski@winecenter.pl

Opis

Styl słodkie / deserowe
Kolor białe
Rocznik 2017
Kraj Węgry
Region Tokaji
Apelacja Tokaji
Szczepy Furmint, Harslevelu, Muscat
Format 0,375 L
Winnica Château Pajzos

Więcej informacji

Firmę założył w 1991 roku Jean-Louis Laborde, właściciel Cháteau Clinet z Pomerol, wraz z Jeanem-Michelem Arcautem i słynnym enologiem Michelem Rollandem. Główną siedzibą firmy jest miasto Sárospatak, znane ze wspaniałego zamku Rákóczich, w piwnicach którego firma przechowuje swoje doskonałe tokaje. Obie posiadłości obejmują historyczne, sklasyfikowane winnice. Winnice Megyer, obejmujące 80 hektarów znajdują się na północ od miasta, zaś 61-hektarowe winnice Pajzos leżą nieco w innym miejscu, mianowice w okolicach Tolcsvy (są tam też piekielnie głęboko wykute piwnice, miejsce dojrzewania tokajów). Wina z posiadłości Cháteau Megyer to pełna gama tokajów charakteryzujących się dobrą jakością w stosunku do ceny, podczas gdy Cháteau Pajzos specjalizuje się w winach z późnego zbioru (bliski perfekcji Hárslevelú i Muscat) i robionych tylko w najlepszych latach, najwyższej klasy, wręcz genialnych tokajach aszú.

Produkty powiązane

Strona jest przeznaczona dla pełnoletnich użytkowników.

Czy masz ukończone 18 lat?